Energetikos ministerija Seimui pateikė savo išvadas dėl referendumo, kurį siūloma organizuoti kartu su rudenį vykstančiais Seimo rinkimais.

„Pirmiausia nutarime teigiama, kad referendumo klausimo formuluotė yra nelogiška, nes Seimas įstatymais ir aktais jau yra pritaręs, kad Lietuva liktų atominės energetikos šalimi. Be to, referendumo iniciatoriai siūlo, kad referendumas vyktų kartu su Seimo rinkimais šį rudenį, bet pagal įstatymą Seimui padarius sprendimą dėl referendumo jis turi vykti ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių ir ne vėliau kaip po trijų mėnesių. Jei dabar Seimas priimtų tokį sprendimą, tai referendumas turėtų vykti vasarą. Vyriausybės nuomonė yra ta, kad nėra papildomų keliolikos milijonų litų referendumui surengti“, - kalbėjo A. Sekmokas.

Energetikos ministras išreiškė savo poziciją, kad tokie klausimai, kaip energetikos politika, turi būti sprendžiami ne gyventojų apklausa, bet išrinktų į Seimą asmenų.

„Jei ir būtų rengiamas referendumas, visų pirma turėtų būti suformuluotas logiškas klausimas, kuris atitiktų egzistuojančius teisės aktus. Būtų keista, jei referendumas būtų šaukiamas tik dar kartą patvirtinti, kas jau Seimo nuspręsta“, - mintis dėstė ministras. Pasak A. Sekmoko, logiška būtų gyventojų klausti, ar jie pritaria šalies energetinei strategijai, o ne elektrinės statymui.

Sprendimas dėl referendumo turėtų būti priimtas šį trečiadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (680)