"Vienas iš žingsnių, kurie yra darytini, tai yra skubus žingsnis dėl Infrastruktūrų reguliavimo tarnybos ir visų galių suteikimas (...), kad tikrai mes turėtume vieną instituciją, kuri visiškai atsakytų už kainas ir galėtų daryti įtaką tiekėjams, kad tos kainos būtų normalios", - penktadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė A. Sekmokas.

Pasak jo, šiuo metu ydinga yra, kai atsakomybė pasiskirsto tarp Energetikos ministerijos, VKEKK, Energetikos inspekcijos, Konkurencijos tarnybos.

"Aš manau, kad tikrai turime turėti vieną stiprią instituciją su visiška atsakomybe už tarifus, kainas ir tiekėjų veiklą. (...) Tikrai turime stiprinti įgaliojimus, kurie suteikiami Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai, ir kuo skubiau eiti į Infrastruktūrų reguliavimo tarnybą", - komentavo ministras.

Energetikos ministerija spalį Seimui buvo pateikusi siūlymą energetikos, geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų valymo, pašto ir pasiuntinių, mobiliojo, fiksuotojo ryšio, interneto ryšių sektorių įmonių reguliavimą sutelkti vienose rankose, tačiau Seimo nariai po Infrastruktūrų reguliavimo tarnybos įstatymo projekto pateikimo grąžino jį tobulinti, kaip ir lydimuosius įstatymo projektus.

Minėtų sektorių įmones, pagal planą, prižiūrėtų ir reguliuotų nauja organizacija - Infrastruktūrų reguliavimo tarnyba, kuri būtų sukurta sujungus Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK), Valstybinę energetikos inspekciją bei Ryšių reguliavimo tarnybą (RRT).

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad diskusijos dėl Infrastruktūrų reguliavimo tarnybos steigimo Lietuvoje yra užsitęsusios.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją