„Todėl kad šioje finansinėje perspektyvoje europinių lėšų jau nėra, o mes manome, kad būtų nepagrįsta atidėlioti projekto įgyvendinimą. Lietuva savarankiškai, neprašydama ES finansavimo, įgyvendins suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą Klaipėdoje. Kol kas „Klaipėdos nafta“ yra patvirtinta kaip projekto plėtotoja. Taip pat galimos finansinių institucijų lėšos“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė energetikos ministras.

Konkretų finansavimo modelį esą turėtų pasiūlyti būsimieji konsultantai, kuriems išsirinkti paskelbtas konkursas.

Anksčiau energetikos viceministras Romas Švedas yra sakęs, kad suskystintų dujų terminalo statybos galėtų kainuoti iki 200 mln. eurų (apie 700 mln. Lt).

„Viena akivaizdu, kad vienas iš būsimų gamtinių dujų vartotojų per suskystintų dujų terminalą bus Lietuvos elektrinė Elektrėnuose“, – teigė ministras.

Paklaustas, ar elektrinė galėtų būti ir viena iš terminalo akcininkų, A. Sekmokas atsakė: „Dėl akcininkų mes kol kas nesvarstėme, bet sutartys dėl gamtinių dujų tiekimo galėtų būti numatomos“.

DELFI primena, kad regioninį suskystintų gamtinių dujų terminalą planuoja statyti Latvija. Ji šiam projektui tikisi pritraukti europinių lėšų.

Energetikos ministro teigimu, Lietuva pritaria Latvijoje planuojamo terminalo statyboms ir netgi galėtų svarstyti galimybę dalyvauti jo statybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją