Atidaryme dalyvavęs premjeras Andrius Kubilius pastebėjo, kad dar prieš metus-pusantrų drauge su profsąjungomis, verslo atstovais svarstė, kaip įveikti sudėtingą krizę, o dabar vis dažniau tenka “kirpti juosteles” ir dalyvauti naujų įmonių, modernių mokslo centrų, gamybinių linijų atidarymuose.

“Ypač malonu, kad sprendimai buvo priimti pačiame krizės dugne, o šiandien tai jau pradeda duoti konkrečius rezultatus. Čia jungiasi kelios strateginės Lietuvos kryptys: aukštosios technologijos, žinojimo technologija (kai jungiasi mokslas ir gamyba) bei nepriklausoma energetika”, – sakė premjeras A. Kubilius.

Lietuviški fotoelektriniai moduliai bus gaminami europinius standartus atitinkančioje pusiau automatinėje šveicarų gamybos linijoje. Planuojama, kad šiemet linija pagamins 15 megavatų galingumo saulės modulių, o per metus – apie 38 megavatus. Vienas saulės modulis pagamina 220-225 vatus energijos.

Didžioji produkcijos dalis orientuota į eksportą. Projektui įgyvendintu skirta 10 mln. Lt ES struktūrinių fondų lėšų.

Lietuviški saulės moduliai Vakarų Europos šalyse bus pardavinėjami su prekės ženklu “Solet Photovoltaic”.

Anksčiau Fotoelektros technologijų ir verslo asociacija skelbė, kad iki 2016-2018 m. saulės elementų sektoriuje Lietuvoje bus sukurta 500 naujų darbo vietų, investuota iki 200 mln. litų, o Lietuvos eksporto portfelyje šios šakos dalis sudarys 1,5 mlrd. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją