„Priimdamas šį sunkų sprendimą R. Švedas vadovavosi korporatyvinio valdymo etikos principais. Šiuo atveju kalba eina apie uždaromą Ignalinos atominę elektrinę", - DELFI jo žodžius perdavė energetikos ministro Arvydo Sekmoko patarėjas ryšiams su visuomene Kęstutis Jauniškis.

Pats R. Švedas mobiliuoju telefonu neatsiliepia. Jis kuravo naujos atominės elektrinės ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektus.

„Ypatingos svarbos strateginiai projektai reikalauja naujų jėgų ir naujų idėjų, todėl vadovaujančių darbuotojų kaita yra vienas pagrindinių permainų variklių. Šia taisykle vadovaujamės ministerijoje, to reikalaujame ir iš ministerijai pavaldžių įmonių“, - teigė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Taip pat energetikos viceministru paskirtas ministerijos Energijos išteklių, elektros ir šilumos skyriaus vedėjas Kęstutis Žilėnas. Jis kuruos šilumos sektorių, kuriam ministerija skirs ypatingą dėmesį.

Pagrindinis Ignalinos atominės elektrinės derybininkas Osvaldo Čiukšys tvirtina formaliai dar dirbantis jėgainėje.

Nepaisant neoficialių žinių, kad ministerija nusprendė atsisakyti jo paslaugų, energetikos ministro Arvydo Sekmoko patarėjas ryšiams su visuomene Kęstutis Jauniškis tvirtina, kad šis klausimas yra jėgainės vadovybės prerogatyva.

Tuo metu IAE atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė DELFI sakė, kad derybininko klausimas spendžiamas Energetikos ministerijoje.

„Sprendimą turėtų priimti ministerija ir to reikėtų klausti ministerijos. Jis atsistatydinimo pareiškimo nėra pateikęs, o IAE generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus jokio atleidimo lapo nėra pasirašęs“, – teigė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją