„Prezidentė, būdama Klaipėdoje, labai paakino mane pritardama: „Statykite, ponas Luby, savo terminalą, mes jums pritarsime“. Žinoma, aš turėčiau pasakyti savo (reikmėms statysiu – DELFI), bet noriu pasakyti, kad daugiau“, – DELFI antradienį sakė B. Lubys.

„Achemos grupė“ per metus suvartoja apie 1,5 mlrd. kubinių metrų dujų, o po penkerių metų jos poreikis bus 2 mlrd. kubinių metrų.

Lietuva pernai iš viso suvartojo 3,1 mlrd. kubinių metrų dujų.

Kol kas nežinoma, kada galėtų būti baigtas projektas, tačiau skaičiuojama, kad pagrindinių penkių studijų rezultatai bus iki kitų metų vidurio.

Pasak verslininko, jo ir valstybės planuojamas terminalas vienas kitam netrukdys.

„Jie vienas su kitu labai gražiai gali žaisti, kadangi mes nestatome saugyklų“, – sakė B. Lubys.

Dėl būsimo terminalo finansavimo jis nesijaudina.

„Šiandien pinigų ir Lietuvos, ir Europos bankuose yra tiek, kad niekas nežino, ką su jais daryti. Dabar jau bankininkai vaikšto, ima už skverno ir klausia, ar nenori kreditų“, – kalbėjo B. Lubys.

DELFI primena, kad Vyriausybė planuoja, jog pirmasis Lietuvos suskystintų dujų terminalas stovės 2014 m.

Suskystintos dujos šiuo metu yra pigesnės už gaunamas iš Rusijos, todėl tikimasi, kad pastačius terminalą galima bus atsigabenti jų pigiau.

Ankstesnė Vyriausybė kartu su B. Lubiu planavo statyti suskystintų dujų terminalą, tačiau atėjusi dabartinė Vyriausybė sukurtą bendrovę panaikino ir kol kas privataus kapitalo į projektą nekviečia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją