Gyventojai, kurie per metus suvartoja iki 500 kubinių metrų, už kubinį metrą dujų mokės 2,33 Lt arba 14,2 proc. daugiau nei anksčiau. Pastovioji dalis lieka nepakitusi ir yra 1,95 Lt.

Gyventojai, kurie per metus suvartoja daugiau nei 500 kubinių metrų, bet mažiau 20 tūkst. kub. m, už dujas mokės 1,75 Lt/kub. m arba 20,7 proc. daugiau. Pastovioji dalis lieka nepakitusi ir yra 13,81 Lt.

Gyventojai, kurie per metus suvartoja daugiau nei 20 tūkst. kub. m dujų, už dujas mokės 1,74 Lt/kub. m arba 20,8 proc. daugiau. Pastovioji dalis lieka nepakitusi ir yra 13,81 Lt.

Pastovioji tarifo dalis mokama kiekvieną mėnesį nepriklausomai nuo suvartoto gamtinių dujų kiekio. Kintamoji tarifo dalis mokama už suvartotą gamtinių dujų kiekį.

Pagal naujus tarifus gyventojai moka rugpjūčio mėnesį už liepą suvartotas gamtines dujas.

„Lietuvos dujos” prašė dujas branginti dar daugiau – 20-28 proc., tačiau Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino mažesnius tarifus.

Dujos pasaulyje brangsta brangstant šiai kuro rūšiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją