„EK konkurencijos padalinys gavo oficialų skundą iš Lietuvos institucijų dėl tariamo „Gazprom“ konkurencijos taisyklių pažeidimo Lietuvos dujų rinkoje ir atlieka tyrimą. Tyrimo metu komentarai neteikiami“, - DELFI sakė EK atstovas Giedrius Sudikas.

Lietuva pateikė pretenziją Rusijos dujų monopolininkui „Gazprom“ dėl „Lietuvos dujų“ privatizavimo sutarties pažeidimo. Energetikos ministras Arvydas Sekmokas ketvirtadienį teigė, kad „Gazprom” tiekė Lietuvai dujas neteisinga kaina ir taip pažeidė „Lietuvos dujų” pirkimo sutartį, nes kainos buvo auginamos ir dėl politinių motyvų. Ministras nurodo, kad Lietuva siūlo „Gazprom" per 60 d. susitarti dėl dujų kainų. Jei susitarti nepavyks bus kreipiamasi į arbitražą dėl privatizavimo sutarties panaikinimo. Ministras teigė, kad derybas siūloma vykdyti Briuselyje.

Tuo tarpu EK nėra gavusi jokio oficialaus prašymo dėl dalyvavimo derybose.

„EK energetikos padalinys nėra gavęs oficialaus Lietuvos prašymo dėl dalyvavimo trišalėse derybose. Tačiau EK palaiko nuolatinius ryšius su Lietuvos institucijomis ir Lietuvai, kaip ir kitoms ES šalims, teikia teisines konsultacijas (...) tačiau šios diskusijos neapima dujų tiekimo sutarčių komercinių sąlygų ir dujų kainų“,- teigė G. Sudikas.

Tuo tarpu „Gazprom“ išplatintame pareiškime teigiama, kad įmonė dar negavo oficialių dokumentų iš Lietuvos, o A. Sekmokas viešame pareiškime nėra atskleidęs, kurias sutarties nuostatas konkrečiai pažeidė „Gazprom“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją