Šalia inžinieriaus R.Starkevičiaus namo esančiame rūsyje burzgia kogeneracinė jėgainė. Ji 56 metų vilniečiui gamina elektrą ir šildo namus.

Šį gamtines dujas naudojantį įrenginį vyras susikonstravo pats. Kokia iš to nauda? Ogi mokesčiai už elektrą sumažėjo šešis kartus.

Vilnietis apskaičiavo, kad pagaminamos elektros kilovatvalandės kainą – 21,19 cento.

„Anksčiau mano sąskaitos už elektros energiją siekdavo apie 300 litų. Dabar papildomai perku elektros energijos tik už 50 litų per mėnesį, nes ne visiems elektros prietaisams tinka mano pagaminta elektra. Pavyzdžiui, negaliu savo elektros prijungti prie vandens gręžinio”, - sakė R.Starkevičius.

Vilnietis teigia, kad daugiabutyje būtų galima įdiegti tokią elektrinę, pasigaminti elektros visam namui ir šildyti patalpas. Anot jo, kogeneracinę jėgainę galima sumontuoti kad ir daugiabučio rūsyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)