Elektros bendrovė „Lesto” Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) jau pateikė savo skaičiavimus, kiek kitąmet elektra turėtų kainuoti gyventojams ir kokie turėtų būti elektros skirstymo paslaugų įkainiai, tiesa, jie kol kas konfidencialūs.

„Lesto” atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys dienraščiui teigė, kad konkretiems vartotojams kainų pokyčiai bus skirtingi, nes tai priklauso nuo pasirinkto tarifo plano, dienos ar nakties energijos suvartojimo santykio.

Iki lapkričio pabaigos VKEKK turėtų įvertinti, ar siūlomos kainos neviršija anksčiau patvirtintų viršutinių elektros kainų ribų, ir užfiksuoti galutinius tarifus.

Neoficialiomis žiniomis, kai kurioms buitinių vartotojų grupėms elektra gali brangti apie 6 ct/kWh. Tai susiję ir su kainų diferencijavimu pagal laiko zonas, nes dieninis tarifas turi iš dalies padengti pigesnį naktinį, kurio kaina neatspindi realių naktinės elektros įsigijimo sąnaudų.

Šiuo metu gyventojai, naudojantys vienos laiko zonos elektros skaitiklius, už elektros kilovatvalandę moka po 46 centus, skaičiuojant su pridėtinės vertės mokesčiu.

Galutinė elektros kaina paaiškės lapkričio pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (672)