Penktadienį paskelbtoje publikacijoje „EUobserver“ cituoja Baltarusijos geologijos specialistą, netekusį darbo dėl to, kad vienas jo artimųjų viešai pasisakė prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą. Savo pavardės prašęs neatskleisti mokslininkas teigia, jog AE statyboms kur kas geriau tiktų vietovė Baltarusijos Rytuose, tačiau vietą statybų aikštelei esą rinkosi ne Minskas, o Maskva.

„Jis pabrėžė, kad kita, labiau tinkama vieta buvo nustatyta šalies Rytuose. Tačiau Rusija spaudė rinktis vietą prie Lietuvos pasienio, kad „išbandyti“ europiečius“, - rašo „EUobserver“.

Portalas taip pat remiasi Lietuvos geologų duomenimis, pagal kuriuos šiame regione nuo XVII amžiaus įvyko apie 40 žemės drebėjimų. 1909 m. Šį dabartinės Baltarusijos regioną sukrėtė 7 balų pagal Richterio skalę požeminiai smūgiai.

Baltarusijos AE pirmąjį reaktorių numatoma paleisti 2017 m., antrąjį – metais vėliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją