Tarp apieškotųjų įmonių buvo „Gazprom“ filialas Vokietijoje „Gazprom Germania“, informavo įmonės atstovas spaudai.

Taip pat pranešama, kad antradienį kratos buvo atliktos „Gazprom“ dukterinėje įmonėje Čekijoje – „Vemex“. Be to, Europos Komisijos pareigūnai apieškojo „E.ON“, „RWE“, „OMV“ ir „PGNiG“ kontoras. Kratos buvo atliktos 10 šalių teritorijose.

Kaip rašoma Europos Komisijos pranešime spaudai, atliktos kratos yra susijusios su įtarimais dėl antimonopolinės praktikos tiekiant gamtines dujas į Vidurio ir Rytų Europą. „Gazprom“ atstovo spaudai Sergejaus Kuprijanovo teigimu, įmonė paskelbs oficialų pranešimą apie jos filialuose atliktas kratas trečiadienį, rugsėjo 28 d.

Krata - ir „Lietuvos dujose“

Konkurencijos tarybos pareigūnai atliko kratas ir Lietuvos bendrovėje "Lietuvos dujos". Europos Komisija patvirtino, kad kratos atliktos jos iniciatyva, o Konkurencijos tarybos vadovybė įvykio nekomentavo.

Energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas sakė apie įvykį nieko nežinantis. "Lietuvos dujų" vadovybė padėties taip pat nekomentavo.

Rusijos ir Vokietijos koncernų "Gazprom" ir "E.ON Ruhrgas" bei Lietuvos Vyriausybės valdomą bendrovę "Lietuvos dujos" numatoma pertvarkyti iki 2013 metų liepos. "Gazprom" rugpjūtį Stokholmo arbitražui antrą kartą pateikė ieškinį prieš Lietuvą dėl Energetikos ministerijos inicijuoto "Lietuvos dujų" veiklos tyrimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją