Kompanijų pasirašytame memorandume numatoma galimybė pradėti bendrą gamybą ir suvienyti šalims priklausančias elektrines Vokietijoje, didžiojoje Britanijoje ir Beniliukso šalyse, kurios veikia su gamtinėmis dujomis ir anglimi.

„Elektros energetika – viena iš prioritetinių „Gazprom“ veiklos krypčių Europoje. Vokietijos vyriausybei nusprendus sumažinti atominės energetikos programas, matome perspektyvų statyti Vokietijoje naujas šiuolaikines elektrines, veikiančias su gamtinėmis dujomis“, – „Gazprom“ pranešime spaudai cituojami įmonės valdybos pirmininko Aleksejaus Millerio žodžiai.

„Reuters“ primena, kad birželio pabaigoje „Gazprom“ pranešė, jog nori investuoti į elektros sritį Vokietijoje, kuri po krizės Japonijoje atsisakė atominės programos. Tada „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas teigė, jog vyksta įmonės derybos su vokiečių kompanijomis E.ON, „Wintershall“, RWE ir nepriklausomomis kompanijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją