"Skalūnų dujų gavyba šiuo metu vertinama kaip neracionali (kompanijai) dėl didelių įprastų dujų atsargų, o tokių dujų gavybos išlaidos mažesnės nei skalūnų dujų, ir dėl ekologinių rizikų", - teigiama "Gazprom" pranešime spaudai.

Kompanijos taryba pasaulinę skalūnų dujų gavybos būklę vėl svarstys kitais metais.

"Gazprom" tenkina maždaug ketvirtadalį Europos dujų paklausos, tačiau ji patiria vis didesnį konkurencinį spaudimą dėl didėjančio suskystintų gamtinių dujų tiekimo. Šios dujos į Europą importuojamos laivais iš tokių vietų kaip Kataras. Dėl ekonomikos krizės bei didėjančio skalūnų dujų ir suskystintų gamtinių dujų tiekimo dujų kainos smarkiai sumažėjo, todėl iškilo grėsmė "Gazprom" verslui.

Šalys nuo Lenkijos ir Ukrainos iki Kinijos pradeda kaupti savo pačių skalūnų dujų atsargas, todėl "Gazprom" eksportui kyla dar didesnė grėsmė.

V. Putinas spalio 23 d. paragino "Gazprom" atsižvelgti į dabartinius įvykius ir susidaryti aiškią nuomonę dėl to, kaip padėtis plėtosis ne tik per ateinančius dvejus ar trejus metus, tačiau ir visą ateinantį dešimtmetį. Jis pridūrė, kad šalies energetikos strategija turi būti parengta lapkritį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)