Kaip pabrėžė A. Medvedevas, „Gazprom“ sumažino kainą po derybų su keliais reikšmingais klientais – Prancūzijos įmone „GDF Suez“, Vokietijos „Wingas“, Slovakijos SPP ir Turkijos įmone „Botas“.

„Mūsų partneriai paprašė peržiūrėti kainas“, – sakė A. Medvedevas. – Mes pakoregavome formulės parametrus ir sumažinome kainas vidutiniškai 10 proc.“

A. Medvedevas pridūrė, jog bendrovė nepritarė klientų raginimui padidinti dujų dalį, susietą su kaina neatidėliotinų sandorių rinkoje. „Nauja kaina užtikrins rusiškų dujų konkurencingumą“, – sakė A. Medvedevas.

„Lietuvos dujų“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir komercijos direktorius Joachimas Hockertzas DELFI teigė, kad Lietuva naujienų apie sumažintas kainas kol kas neturi.

„Ne, mes dabar neturime žinių dėl dujų kainų mažėjimo. Bet derybos vyksta, pažiūrėsime, kas bus. Mes prašome sumažinti daugiau negu 15 proc.“, - sakė J. Hockertzas.

Praėjusią savaitę „Gazprom“ paskelbė ketvirčio ataskaitą, iš kurios matyti, jog įmonė tęsia konsultacijas dėl sutarčių peržiūrėjimo su daugeliu Europos vartotojų.
Aleksandras Medvedevas

Buvo pranešama apie konsultacijas su įmonėmis „RWE Transgas“, „Shell Energy Europe“, „E.On Ruhrgas“, „Eni“, „GWH Gashandel“, „Centrex“, EGL, „GasTerra“, „Dong“, PGNiG.

Prie įmonių, su kuriomis „Gazprom“ vedė derybas jau 2011 m., prisidėjo Italijos įmonė AGL, Olandijos „GasTerra“ ir Danijos „Dong“.

A. Medvedevas taip pat pranešė, kad 2011 m. „Gazprom“ pardavė Europos įmonėms 150 mlrd. kubinių metrų dujų (kaip ir buvo planuota), lyginant su 138 milijardais, parduotais 2010 m. Rodiklis iš esmės padidėjo dėl Italijos, pabrėžė Oksfordo energijos tyrimų instituto Dujų išteklių tyrimo padalinio direktorius Jonathanas Sternas. Italija didino perkamų dujų apimtį Rusijoje, kad kompensuotų sumažėjusį tiekimą iš Libijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją