Su Seimo pirmininke Irena Degutiene susitikę „Hitachi“ vadovai patvirtino, kad Visagino atominės elektrinės projekte jie ruošiasi diegti naujausias technologijas ir siūlyti trečiosios kartos pagerinto saugumo reaktorius ir ypatingą dėmesį skirti radiacinei saugai ir aplinkosaugai.

„Mes norime, kad Visagino atominės elektrinės projektas būtų tikrai pavyzdinis. Todėl kalbame apie pačias pažangiausias ir geriausias technologijas, kurios užtikrintų efektyvumą ir saugumą“, – sakė „Hitachi“ vadovai.

„Lietuvos žmonės iki šiol pamena kaimynystėje įvykusią atominės jėgainės avariją ir tikrai nenori, kad tokie įvykiai pasikartotų. Todėl Lietuva ir reikalauja, kad Kaliningrado srityje ir Baltarusijoje statomos jėgainės atitiktų griežčiausius tarptautinius saugos reikalavimus. Deja, tokio patvirtinimo iki šiol Lietuva nėra gavusi. O kadangi reikalaujame daug iš kitų, turime daug reikalauti iš savęs ir partnerių, besirengiančių Visagino atominės jėgainės statybai“, – sakė I. Degutienė.

H. Nakanishi ir K.Tanaka pastebėjo, kad Lietuva yra daug pažengusi medicininių tyrimų ir technologijų srityje ir pažymėjo, kad „Hitachi“ turi ir medicininių tyrimų padalinį, kuris specializuojasi vėžinių susirgimų gydymo srityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją