Kai „Nukem“ prieš kelerius metus atėjo į Lietuvą statyti šių objektų, buvo planuojama, kad jie bus baigti 2009–2011 m. Tačiau ir šiandien statybų pabaigos dar nematyti.

Projekto B1 užbaigtumas nesiekia 90 proc., o projekto B2/3/4 vos peržengė 50 proc.

Kaip teigė IAE generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus, „šiuo metu siekiama susitarti su rangovu, kad projektai būtų baigti iki 2013 m. pabaigos“.

„Derinamas naujas darbų atlikimo grafikas“, – pridūrė jis.

„Nukem“ statybos darbų IAE vadovas Thomas Pietschas patvirtino, kad bendradarbiaujant su elektrinės vadovybe šiuo metu rengiamas „gerokai paspartintas likusių darbų įgyvendinimo grafikas, kuris bus matyti atnaujintoje sutartyje“.

Tačiau neoficialiuose pokalbiuose kai kurie specialistai pareiškia abejojantys, ar bus suspėta per pusantrų metų baigti tai, kas nebuvo padaryta per pastaruosius penkerius šešerius metus. Todėl spėjama, kad projektai B1 ir B2/3/4 bus užbaigti ne anksčiau kaip 2014 m. pavasarį.

„Nukem“ atstovas T.Pietschas pareiškė, kad ši įmonė nekomentuoja „komercinių projektų detalių“. Jis tik pateikė apibendrintą informaciją, kad pirminė projekto B1 sutarties vertė buvo bemaž 93 mln. eurų (321 mln. litų), B2/3/4 – 120 mln. eurų (414 mln. litų).

Tačiau IAE atstovai pateikia kitokius skaičius. Pasak jų, pradinė objekto B1 bendra sutarties kaina buvo daugiau kaip 591 mln. litų. Bet jau prieš trejus metus buvo pasirašytas papildomas susitarimas, ir jis pabrangino šį objektą iki 667,5 mln. litų. Tai yra dvigubai didesnė suma, nei nurodo „Nukem“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)