IAE tinklalapyje nurodoma, kad pastovioji vadovo atlyginimo dalis yra 19,9 tūkst. Lt, o likusią dalį sudaro kintamoji dalis, priklausanti nuo įmonės rezultatų.

Elektrinės atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė DELFI sakė, kad generalinio direktoriaus alga augo dėl įvykdytų rodiklių skaičiaus.

„Didesnė kintamoji darbo užmokesčio dalis priklauso nuo rodiklių skaičiaus įgyvendinimo. Tai reiškia, kad tą ketvirtį buvo įgyvendinta daugiau rodiklių nei pirmą ketvirtį. Valdyba kiekvienais metais patvirtina rodiklius, kintamoji dalis mokama už įgyvendintų rodiklių skaičių“, – komentavo ji.

IAE tinklalapyje nurodyta, kad įvykdyti šeši numatyti rodikliai: neįvyko nė vieno pirmo ir aukštesnio lygio įvykio pagal tarptautinę branduolinių ir radiologinių įvykių skalę, gauta daugiau nei 4 mln. Lt pajamų iš parduoto turto, išardytas nurodytas turto skaičius, neviršytas elektros ir šilumos sunaudojimas, vykdomas projektas „Konstrukcijų išmontavimo iš pirmojo ir antrojo energijos blokų reaktorių šachtų inžineriniai darbai“ (UP01).

Nurodoma, kad šeši numatyti rodikliai neįvykdyti. Tuo metu pirmąjį ketvirtį buvo įvykdyti septyni rodikliai.

Įmonės duomenimis, direkcijų direktoriai antrąjį šių metų ketvirtį uždirbo pora tūkstančių daugiau nei metų pradžioje – 18,07 tūkst. Lt vietoj 15,96 tūkst. Lt neatskaičius mokesčių.

Žilvinas Jurkšus
Pirmąjį ketvirtį IAE tarnybų vadovai gaudavo 9678 Lt neatskaičius mokesčių, o antrąjį ketvirtį – 9697 Lt.

Tuo metu padalinių vadovų atlygis antrąjį ketvirtį taip pat kiek ūgtelėjo – nuo 7773 Lt iki 8053 Lt neatskaičius mokesčių. Daugiau vidutiniškai uždirba ir vadovaujantys specialistai – 5264 Lt vietoj buvusių 5044 Lt prieš mokesčius.

Specialistai pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 3803 Lt, o antrąjį – 3976 Lt, o tarnautojai – 2266 Lt vietoj buvusių 2161 Lt neatskaičius mokesčių.

Kvalifikuoti darbininkai pirmąjį ketvirtį gaudavo 3318 Lt, antrąjį – 3449 Lt, nekvalifikuoti darbininkai pirmąjį ketvirtį uždirbo 1668 Lt, o antrąjį – 1778 Lt.

DELFI primena, kad Ž. Jurkšus IAE vadovauti pradėjo balandžio pabaigoje. Jis poste pakeitė Osvaldą Čiukšį, kuriam pasiūlytas korporatyvinių reikalų direktoriaus postas.

Praėjusią savaitę patenkintas energetikos viceministro ir IAE valdybos pirmininko Romo Švedo atsistatydinimo pareiškimas, o pačiam O. Čiukšiui pasiūlyta trauktis savo noru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją