"Aš esu šokiruota to, ką išgirdau iš ministro Žyliaus. (...) Iš mūsų, iš Seimo pusės, po tokios informacijos parlamentinę kontrolę vykdantys komitetai, tai yra mūsų Ekonomikos ir Audito komitetai, tikrai išnagrinės ir pasidomės šia istorija ir galiausiai, Seimui atsakingoms institucijoms pateikus veiklos ataskaitas, taip pat bus jos įvertintos. Tai yra nauja informacija ir tas, ką gali padaryti Seimas, tikrai bus padaryta", - trečiadienį ryte Žinių radijui sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė teigė esanti nusivylusi energetikos įmones kontroliuojančių valstybės institucijų darbu.

"Man tikrai kyla klausimas, ką veikia energetikos sektorių turinčios kontroliuoti institucijos. Jos privalo fiksuoti tokius dalykus ir, remdamosi konkrečia informacija, ginti vartotojų, Lietuvos žmonių interesus", - pabrėžė Seimo pirmininkė.

"Žinių radijo" žurnalistui pasakius, kad jis kalbėjo su Registrų centro, kuriam "Vilniaus energija" dvejus metus iš eilės neteikė būtinų ataskaitų, tarnautoju ir šis jam sakė, kad galbūt "Vilniaus energija" baudžiama nebus, nes esą užteks viešumo, o procesas brangiai kainuotų, I. Degutienė pabrėžė, kad valstybės tarnautojai taip kalbėti negali.

"Blogai, jeigu valstybės tarnautojas taip kalba. Aš negaliu už visus Lietuvoje valstybės tarnautojus atsakyti, kodėl jis taip kalba. Teisinė bazė yra sutvarkyta, mes susiduriame būtent su įstatymų vykdymu, todėl įstatymų vykdymo kontrole užsiima parlamentas. Dėl to ir sakiau, kad tiek Audito komitetas, tiek Ekonomikos komitetas tikrai šita istorija pasidomės" , - užtikrino I. Degutienė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)