Neatskleidžiamo Skandinavijos investicinio fondo lėšas į Lietuvą pritraukusi „Enwipellets“ šį rudenį planuoja pradėti šiaudų granulių gamyklos statybas Kauno LEZ jau įsigytame 2,65 ha sklype. Gamybą ketinama pradėti kitąmet, o 2014 m. baigus antrąjį projekto plėtros etapą metinis šiaudų granulių gamyklos pajėgumas sieks 480 tūkst. t. Tuo metu „Enwipellets“ žada būti sukūrusi per 200 darbo vietų ir dar antra tiek sezoninio darbo galimybių.

Iš pradžių iš lietuviškų žemės ūkio atliekų pagamintą produkciją planuojama eksportuoti, tačiau energetikai tikisi, kad naujoji investicija paskatins ir šiaudų granules deginančių katilinių plėtrą, ypač – didžiuosiuose šalies energetikos objektuose.

„Mūsų gamybos pajėgumui užtektų trečdalio šiaudų, kuriuos Lietuvoje galima supirkti. Žinoma, jeigu rinkoje nutiktų kažkas netikėto, galėtume gaminti ir medienos atliekų granules. Tačiau biomasės potencialas milžiniškas, kalbamės su didžiųjų elektrinių savininkais ir kol kas niekas neatmetė galimybės, kad, atsiradus šiaudų granulių gamyklai, katilai būtų pritaikomi šiam biokurui deginti. Be to, jei katilas gali deginti šiaudus, tai automatiškai gali ir medieną“, – teigia „Enwipellets“ generalinis direktorius Laimonas Lukočius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)