Galimi skalūninių dujų klodai glūdi pietvakarių Lietuvoje, driekiasi iki Kaliningrado srities ir Lenkijos, kur šių dujų telkiniai yra itin gausūs.


„Vizito JAV metu gavau daug naujos informacijos, dar kartą patvirtinančios, kaip esmingai skalūninės dujos keičia situaciją pasaulio dujų rinkoje. Grįžęs į Lietuvą, siūlysiu Vyriausybei imtis neatidėliotinų žingsnių, kad skalūninių dujų išgavimas Lietuvoje taptų realybė“, - ministerijos pranešime spaudai cituojamas A.Sekmokas.


Galimybes vystyti bendrus skalūninių dujų išgavimo projektus, pasinaudoti JAV Pasaulinės Skalūninių dujų Iniciatyvos teikiamais privalumais A.Sekmokas aptarė su JAV Valstybės sekretorės Hillary Clinton pasekretoriumi energetikos, prekybos ir žemės ūkio klausimais Robertas Hormatsas bei JAV Energetikos sekretoriaus pavaduotoju Danielis Ponemonas.

„Neabejoju, kad turime puikių galimybių sustiprinti Lietuvos bendradarbiavimą su JAV skalūninių dujų srityje ir pasinaudoti JAV administracijos teikiama parama“, - sakė energetikos ministras.


Skalūninių dujų išgavimą ir būtiną šiam verslui vystyti reguliacinę aplinką A.Sekmokas jį lydinti delegacija aptarė ir su JAV dujų ir naftos gavybos kompanijomis.

A.Sekmokas Vašingtone aptarė skalūninių dujų išteklius Lietuvoje
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją