Katilinėje sumontuoti du 8 MW nominalios galios vandens šildymo katilai ir 4 MW galios kondensacinis ekonomaizeris, leidžiantis panaudoti šilumą iš išeinančių dūmų.

„Kol kas katilinė veikia mažesniu apkrovimo režimu. Palaipsniui jis bus didinamas, kol įrenginiai pradės veikti pilnu pajėgumu ir šį šildymo sezoną dalies Kauno gyventojų butai jau bus šildomi iš biokuro gaunama energija“, – teigė biokuro katilinę pastačiusios bendrovės „Geco investicijos“ direktorius Raimondas Štreimikis.

Skaičiuojama, kad 20 MW galios katilinė per metus pagamins 125 tūkst. MW šilumos. Vamzdynu prijungta prie centralizuotų miesto šilumos tinklų katilinė vasarą patenkins apie 35 proc., o žiemą – apie 8 proc. miesto šilumos poreikio.

Katilinės pakuroms tinka kūrenimui paruošti spygliai, smulkintos šakos, medžių viršūnės. Šiuo metu įmonė yra sudariusi 3 sutartis su kuro tiekėjais, taip pat dalyvauja kuro biržoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)