„Manome, kad artimiausiu metu, tai yra jau kitą savaitę, mes galėsime jį patvirtinti ir Vyriausybėje“, - sakė ministras pirmininkas po SGD terminalo projekto įgyvendinimo komisijos posėdžio.

Pasak jo, komisijos posėdžio metu buvo aptarti trys esminiai projekto darbų barai: laivo su įranga įsigijimas, uosto, krantinių ir pagilinto kanalo įrengimas bei antžeminis dujų vamzdynas, reikalingas skirstant dujas.

„Iš esmės aptarėme visą darbų barą, tam kad 2014 m. gruodžio 3 d., kaip yra projektuojama, terminalas pilna apimtimi veiktų“, - teigė premjeras.
SGD terminalo projekto įgyvendinimo priežiūrai skirta tarpžinybinė komisija darbą pradėjo pernai.

Planuojama, kad pirmuosius 10 metų "Klaipėdos nafta" SGD terminalą nuomosis, o vėliau, įgijusi patirties, galės išsipirkti.

Skelbta, kad SGD terminalas pirmąjį dujovežį priims 2014 metų gruodį, jei terminalas bus pastatytas prie Kiaulės Nugaros. SGD terminalo prie Kiaulės Nugaros statybų preliminari kaina – 700 mln. Lt.

DELFI skelbė, kad „Klaipėdos nafta“ „Suskystintų gamtinių dujų plaukiojančiosios saugyklos su dujinimo įrenginiu įsigijimo“ tarptautinio pirkimo laimėtoja pripažino tarptautinę norvegų kompaniją „Höegh LNG“. „Klaipėdos nafta“ pateikė kvietimą „Höegh LNG“ sudaryti viešojo pirkimo sutartį, kuri bus sudaryta pasibaigus penkiolikos dienų viešojo pirkimo sutarties sudarymo atidėjimo terminui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją