„Tikiu, kad šis ilgai lauktas susitarimas užtikrins sėkmingą ir ilgalaikę „Orlen Lietuva“ bei mūsų partnerių, „Klaipėdos naftos“, veiklą“, - sakė generalinis „Orlen Lietuva“ direktorius Ireneuszas Fąfara.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis pažymėjo, jog 2002 m. pasirašytos sutarties pakeitimai leido atsisakyti perteklinių reikalavimų, nenaudingų įmonei, ir užtikrino palankias krovos sąlygas abiems kompanijoms. „Su „Orlen Lietuva“ vyko konstruktyvus dialogas, todėl, atsižvelgę į abiejų pusių poreikius ir lūkesčius, pasiekėme abipusiai naudingą susitarimą. Tai leis „Klaipėdos naftai“ užsitikrinti patikimą verslo partnerį 13 metų į priekį“, - kalbėjo R. Masiulis.

Per „Klaipėdos naftą“ bendrovė "Orlen Lietuva" naftos produktus gabena nuo 2000 m. Nuo šių metų sausio iki spalio „Orlen Lietuva“ per „Klaipėdos naftą“ jau perkrovė 3,3 mln. tonų savo produkcijos. 2010 m. per "Klaipėdos naftą" bendrovė "Orlen Lietuva" perkrovė 3,2 mln. tonų šviesių naftos produktų ir 1,5 mln. tonų tamsių naftos produktų.

"Orlen Lietuva" valdo naftos produktų gamyklą, naftotiekių ir produktotiekio tinklą bei jūrinį naftos terminalą ir degalinių tinklą. 100 proc. "Orlen Lietuva" akcijų valdo Lenkijos naftos koncernas "Polski Koncern Naftowy Orlen S.A.". "Orlen Lietuva" yra didžiausia šalyje mokesčių mokėtoja, didžiausia Lietuvos bendrovė pagal pajamas ir viena didžiausių šalies eksportuotojų. Naftos perdirbimo bendrovė yra didžiausia degalų tiekėja Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose. Savo produkciją „Orlen Lietuva“ taip pat eksportuoja į Vakarų Europą, JAV, Ukrainą, Rusiją ir kitas šalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją