Atlikus 2004-12-22 d. tarp „Klaipėdos nafta“ ir „Naftos grupės“ ne rinkos sąlygomis sudarytos paslaugų teikimo sutarties bei jos įtakos „Klaipėdos nafta“ veiklos laikotarpiu nuo 2005 m. sausio mėn. iki 2010 m. gegužės mėn. rezultatams, įvertinimą, įmonė teigia, jog buvo nustatyta, kad dėl šios sutarties „Klaipėdos nafta“ galėjo patirti daugiau nei 42 mln. Lt nuostolių.

Primename, kad balandžio 5 d. „Naftos grupė“ pateikė ieškinį „Klaipėdos naftai” dėl esą patirtų 17 mln. Lt nuostolių atlyginimo. Taip pat „Naftos grupė“ reikalauja grąžinti „Klaipėdos naftos“ saugoma naftos produktų perteklių bei pripažinti sutarties dėl paslaugų teikimo nutraukimo kaltininke „Klaipėdos naftą”

„Klaipėdos nafta“ kovo 29 dieną išsiuntė pranešimą, kuriuo informavo apie nutraukiamą žaliavinės naftos ir naftos produktų perkrovimo sutartį su „Naftos grupe“. „Naftos grupei” buvo suteikta išskirtinė teisė krauti vakuuminį gazolį.

Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją