Tai DELFI patvirtino Vilniaus tarybos narys Vidas Urbonavičius. Jis į Generalinę prokuratūrą kreiptis ketina šią arba kitą savaitę.

Anot V. Urbonavičiaus, į prokurorus kreiptis verčia abejonių kelianti informacija apie būsimą „Vilniaus energijos“ šeimininkę. Esą rimtų klausimų kyla tiek dėl 37 eurus tesiekiančio bendrovės įstatinio kapitalo, tiek dėl jos veiklos.

V. Urbonavičiaus teigimu, jokios detalios informacijos apie šią įmonę savivaldybėje nėra, o vieninteliai pareiškimai apie prancūzų ketinimus perimti „Vilniaus energijos“ kontrolę nuskambėjo mero Artūro Zuoko susitikime su tarptautinių finansų institucijų atstovais. Esą šiame susitikime dalyvavo ir koncerno „Icor“ (ankstesnis pavadinimas – „Rubicon Group“) akcininkai.

„Faktas yra toks, kad išskyrus vieną „Dalkios“ raštą ir susitikimo, kur visa „Rubicono“ grietinėlė dalyvavo, nėra jokių duomenų, kad šita įmonė būtų ką nors vykdžiusi. Net jos vadovas mums nėra žinomas. Pati įmonė savivaldybei net nėra jokio rašto parašiusi“, - kalbėjo V. Urbonavičius.

„Galvoju rašyti į prokuratūrą, kad jie pradėtų aiškintis. Jie gali užklausti Prancūzijos, kad išsiaiškinti, kas tai per įmonė“, - pridūrė politikas.

Kaip DELFI jau skelbė, dėl „Societe Valmy Defense 22“ trečiadienio sostinės tarybos posėdyje kilo didelis triukšmas. Paaiškėjus, kad įmonės įstatinis kapitalas tesiekia 37 eurus, sprendimas dėl „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo proceso pradžios įstrigo, nesurinkus balsų daugumos. Tada A. Zuokas skubiai paskelbė pakartotiną balsavimą. Opozicija jame nedalyvavo, mėgindama sugriauti kvorumą ir užblokuoti sprendimą, tačiau antruoju bandymu vis dėlto buvo surinkta pakankamai balsų. Šiuo metu „Vilniaus energijos“ kontrolės perdavimo į „Societe Valmy Defense 22“ rankas nagrinėja sostinės tarybos komitetai.

Beje, „Vilniaus energijos“ akcijų perdavimo „Societe Valmy Defense 22“ procesas prasidėjo dar tuomet, kai sostinę valdė konservatoriai. Prašymas pritarti šilumos tiekėjos kelionei iš rankų į rankas sostinės savivaldybę pasiekė tuomet, kai miestui dar vadovavo Vilius Navickas, mero postą palikęs po skandalo, kuomet jis nurodinėjo savivaldybės kontrolieriui Šarūnui Skučui, o pastarasis slapta įrašė pokalbį. V. Navickui skandalas kainavo ne tik mero postą – jis pašalintas iš konservatorių partijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją