Anot Estijos premjero, šalis vis dar palaiko projektą, tačiau jeigu lietuviai nutars jį stabdyti, Estijai trūkstama energija teks apsirūpinti kitur. Taip premjerai kalbėjo Helsinkyje vykstančiame Šiaurės ir Baltijos šalių ministrų susitikime, praneša LRT radijas.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis, paklaustas apie Visagino AE projektą, sako, kad Latvijai ir toliau išlieka svarbūs tokie veiksniai kaip energijos kainos konkurencingumas Šiaurės šalių elektros energijos biržoje, techniniai klausimai, kuriems spręsti sukurtas iniciatyvinis komitetas. Tačiau visų svarbiausia dabar – sulaukti naujos Vyriausybės žodžio.

„Dabar mums reikia suprasti, kokia yra politinė padėtis ir koks bus Lietuvos Vyriausybės pasiūlymas“, – sakė V. Dombrovskis.

Jam pritaria ir Estijos premjeras. Andruso Ansipo teigimu, Estija dabar padengia savo energijos poreikį, tačiau jai dar reikės maždaug 300 megavatų, kuriuos norėtų gauti iš Visagino AE.

„Jeigu Lietuvos žmonės ir toliau sakys „ne“, tada atleiskite, mums reikės ieškoti kitų galimybių. Žinoma, norėtume, kad Visagino projektas būtų tęsiamas – jau nemažai į jį investavome“, – teigė A. Ansipas.

Latvijos ir Estijos premjerai anksčiau yra užsiminę, kad šalių dalyvavimas Visagino AE projekte priklausys ir nuo Lietuvos žmonių valios.