„Žinoma, mes, kaip ir anksčiau, šį projektą vertiname skeptiškai. Retkarčiais kartu su estais ir lenkais rašome bendrus laiškus ir siunčiame juos Lietuvai, rengiame įvairius demaršus, tikėdamiesi kažkaip išjudinti lietuvius ir paskatinti juos veikti“, – pasakė jis.

Jo teigimu, Latvija užima vienodas pozicijas su Estija ir Lenkija. „Visų pirma, mūsų pozicijos visiškai vienodos ir mes palaikome glaudžius ryšius ir su estais, ir su lenkais. Mūsų padėtis visiškai vienoda – mes taip pat nuolat laukiame ir nuolat kalbame.“

A. Kamparas pasakė, kad lapkričio 11 d. jis kalbėjo telefonu su Lietuvos energetikos ministru Arvydu Sekmoku.

„Tai, ką jis man pranešė, mane labai padrąsino, nes jis kalbėjo apie konkrečius žingsnius Visagino plėtros projekte. Šiuo metu jis man negali konkrečiai pasakyti, kokie tai žingsniai, tačiau pažadėjo, kad lapkričio 26 d., kai mes su premjeru atvyksime į Lietuvą, būtent į Visaginą, apžiūrėti tos konkrečios vietos, jis mums apie juos papasakos“, – pasakė Latvijos ekonomikos ministras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją