Teismo pirmininko padėjėja Ksenija Novika pranešė, kad vieną ieškinį pateikė Kuzmensko rajone registruota bendrovė „Sātiņi-S”.

Latvijos pirmosios partijos ir „Latvijos kelias“ partijos blokui (LPP/LC) atstovaujanti parlamentarė Rita Strode taip pat planuoja pateikti ieškinį „Latvenergo”. Pasak politikės, ji gavo daug rinkėjų laiškų su prašymais užkirsti kelią elektros pabrangimui.

Primename, kad naujieji elektros energijos tarifai priklausys nuo vartojimo apimties. Už pirmąsias 1200 kWh per metus namų ūkiai mokės ankstesnę 8,25 santimų (apie 0,39 Lt) už kWh kainą, o viršijus šį kiekį – po 10,74 santimų (0,54 Lt) už kWh. Elektros vartojimo apskaita bus vykdoma nuo balandžio 1 d.

Nuo balandžio 1 d. elektros energija bus tiekiama juridiniams asmenims rinkos kaina ir jie galės pasirinkti vieną iš trijų tarifų planų.

Remiantis „Latvenergo“ skaičiavimais, 30 proc. vartotojų sąskaitos už elektros energiją išaugs maždaug 1 latu (apie 4,89 Lt), 16 proc. – vidutiniškai 4,36 latų (apie 21,3 Lt), 6 proc. – daugiau kaip 10 latų (apie 49 Lt). Pusė namų ūkių elektros energijos tarifo padidėjimo nepajus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją