„Žinome tik, kad finansavimas šiuo metu projektuojamas neadekvačiai mažas ir mūsų uždavinys - akcentuoti, kad tai yra abipusis įsipareigojimas. Mes savo įsipareigojimus įvykdėme, EK, ES savo įsipareigojimus užtikrinti adekvatų IAE uždarymo finansavimą turėtų lygiai taip pat įgyvendinti“, - po pasitarimo Vyriausybėje trečiadienį žurnalistams sakė D. Matulionis. Pasak kurio, per ateinančius devynerius metus numatytas svarbiausias uždarymo darbų etapas ir suplanuoti svarbiausi darbai.

Lietuvos derybininku su EK dėl tolesnio finansavimo oficialiai skiriamas diplomatas, ambasadorius ypatingiems pavedimams Neilas Tankevičius, kuris nuo ketvirtadienio pradės eiti premjero patarėjo pareigas.

„Pozicija šiuo metu yra formuojama ir pozicija priklausys nuo to, kokius pagrindinius argumentus suformuluos Lietuvos institucijos“, - paklaustas apie į Briuselį vežamus argumentus žurnalistams sakė N. Tankevičius. Su juo derybų grupėje kartu dirbs energetikos viceministras Arvydas Darulis, finansų viceministrai Aloyzas Vitkauskas ir Rolandas Kriščiūnas, Ignalinos AE vadovas Žilvinas Jurkšus.

Preliminaraus pasiūlymo iš EK laukiama šio mėnesio pabaigoje.

IAE visiškai uždaryta turėtų būti 2029 m. Visas procesas kainuos apie 2,9 mlrd. eurų (10 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją