„Sunkiai įsivaizduoju, kaip tai įmanoma techniškai padaryti”, – gūžčiojo pečiais Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis, įvertinęs šilumos ūkio reformos idėjas. Jis ir kiti Lietuvos savivaldybių asociacijai priklausantys miestų bei rajonų vadovai kreipėsi į valdžią prašydami gerai apskaičiuoti prieš imantis revoliucijos.

Pagal reformą, gamintojas ir tinklai turi būti nesusiję. Elektrėnų meras mano, kad tinklus perdavus atskirai privačiai bendrovei vartotojams dėl to galutinė šilumos kaina tik kils.

Savivaldybėms turi būti uždrausta išnuomoti šilumos ūkius, o jei tai jau padaryta, reikalaujama nepratęsti sutarčių, nes viskas turi priklausyti valstybei.

„Tai pasityčiojimas iš savivaldybių. Mes galėsime tiktai skelbti šildymo sezono pradžią ir pabaigą. Regis, tokių reformų idėja kilo žmogui, visiškai nesusipažinusiam su šilumos gamyba”, – stebėjosi ir Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Jo nuomone, jei privatus nuomotojas nevykdo įsipareigojimų ir daro žalą, santykius su juo reikia nutraukti. Jeigu jis veikia pagal sutartį, galima dirbti kartu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)