Pasak „Lietuvos energijos“ generalinio direktoriaus Daliaus Misiūno, pasiruošimas kombinuoto ciklo bloko bandymams vyko sklandžiai ir buvo baigtas laikantis numatytų terminų, tai užtikrino sėkmingas ir glaudus bendradarbiavimas su perdavimo tinklo operatoriumi „Litgrid“ bei Valstybine energetikos inspekcija.

„Blokas sėkmingai prijungtas prie skirstyklos, kuria anksčiau buvo perduodama jau nebenaudojamame ketvirtajame bloke pagaminta elektra. Sudarėme visas galimybes paleisti naująjį bloką į darbą. Tiek technologiniu, tiek žmogiškųjų išteklių požiūriu esame pasirengę šimtu procentų“ - sakė jis.

Anot D. Misiūno naujojo bloko bandymai startuos dar iki pavasario pradžios. „Bandymu metu perdavimo tinklas bus naudojamas reikalingų bloko įrenginių testavimui, o bloke pagaminta elektra grąžinama į tinklą. Planuojama, kad iš viso bus pagaminta apie 400 mln. kWh elektros energijos arba 5 proc. viso Lietuvos elektros poreikio. Tai ypač atsakingas ir svarbus procesas, nuo kurio priklausys tolimesnė bloko eksploatacija“, - teigė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius.

Kontraktas su Ispanijos koncernu "Iberdrola Ingenieria y Construccion", S.A.U. dėl kombinuoto ciklo bloko statybos buvo pasirašytas 2009 m. balandžio pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją