VKEKK – valstybinis reguliuotojas, besirūpinantis konkurencijos užtikrinimu energetikos rinkoje. Komisijos vadovė Diana Korsakaitė pasakoja, kad surasti čia norinčių dirbti,- net ir studentų, - nėra paprasta. Teisininkų ieškoti sekėsi lengviau, tačiau ekonomistų ir finansininkų, kurie mokėtų ar norėtų mokytis dirbti su įmonių finansinėmis ataskaitomis – stinga.

„Teisininkų yra iš ko rinktis, ekonomistų – visai neturime prabangos iš ko rinktis. Ir universitetuose skelbiame, kad renkame kolektyvo narius ir to bumo, kuris būna su teisininkais, paprastai nėra“, - kalba D. Korsakaitė. Anot jos, VKEKK būna „tik nedideli laiko tarpai“, kai užpildytos visos darbo vietos, todėl darbuotojų ieškoma beveik nuolat, ypač – išplėtus reguliuotojo atsakomybę.

Pati VKEKK vadovė svarsto, kad tokia galimybė jauniems ekonomistams nelabai įdomi dėl per mažo atlygio. Nors jaunimo nedarbas Lietuvoje – vienas didžiausių Europos Sąjungoje.

„Jei būčiau jaunas žmogus, eičiau ir su mažesniu atlyginimu, kad galėčiau įgyti praktikos, pamatyčiau, kaip formuojama teisinė aplinka, kaip VKEKK sprendimai keičia sektorių, kuriame veikiama“, - kalbėjo VKEKK vadovė, ji svarsto, kad ekonomistai ieško geriau apmokamų darbo.

Diana Korsakaitė
„Ne tiek daug žmonių, kurie pasiryžę eiti į valstybės tarnybą, kiti – nepasiryžę investuoti savo laiką negaudami fantastiško atlyginimo“, - pridūrė D. Korsakaitė. Ji pabrėžia, kad naujokams sudaromos visos galimybės mokytis naujų pareigų ir tapti gerais specialistais, kurie vėliau galėtų tęsti karjerą energetikos įmonėse.

Nedarbo lygis pernai Lietuvoje sudarė 15,4 proc. Kovą darbdaviai registravo 19,3 tūkst. laisvų darbo vietų – 44 proc. daugiau nei vasarį, skelbė Darbo birža. Tuo pačiu iš statistikos matyti, kad balandžio 1 dieną šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 244 tūkst. bedarbių arba 11,8 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Tarp jų – jaunesnių kaip 25 metų amžiaus bedarbių buvo beveik 32,9 tūkst.

„Darbo pradžiai nėra blogai“, - VKEKK siūlomą algą vertina Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas. Anot jo, ekonomistų pasiūla rinkoje – didžiulė, tačiau universitetai juos paruošia prastai ir rinktis darbdaviai neturi iš ko. S.Besagirskas skaičiuoja, kad darbdaviams dažnai netinka 9 iš dešimties atėjusių prašyti darbo, todėl jie teikia pirmenybę užsienio universitetų arba ISM absolventams.

„Ekonomistų universitetai iškepa daug, kokybė jų netenkina dažnai darbdavių. Mes prisiimame praktikantų daug ir nuolat. Bet kokybės prasme iš dešimties ekonomistų devyni mūsų netenkina, nes dažnai neturi net normalių pagrindų to, ko mums reikia, negeba net analizės kartais paprastos padaryti“, - pasakojo S. Besagirskas. Anot jo, norinčiųjų mėginti dirbti – užtenka, tačiau stinga galinčių tai daryti gerai.

VKEKK vadovė priduria, kad nuo kitų metų Mykolo Romerio universiteto studentai galės rinktis magistro studijas energetikos vadybos ir politikos srityje, taip tikimasi pritraukti daugiau motyvuotų darbuotojų dirbti šioje srityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)