Pernai VGAET direktorius Juozas Bartkevičius iki mokesčių vidutiniškai uždirbdavo 6224 litus. Tačiau per pirmąjį šių metų ketvirtį jo alga gerokai padidėjo – iki 7590 Lt arba 22 proc. Panašiai ūgtelėjo ir dviejų direktoriaus pavaduotojo atlyginimas – tūkstančiu litų, iki 6000 Lt. VGAET vyriausiosios buhalterės alga šoktelėjo 1138 litais, iki 6764 Lt.

Pats J. Bartkevičius DELFI teigė, esą algų šuolį lėmė praėjusių metų pabaigoje išaugusios darbų apimtys ir analogiškai pakilę eilinių įmonės darbuotojų atlyginimai.

„Esmė tokia. Man nustatytas mėnesinis atlyginimas – trys bendro kolektyvo atlyginimo vidurkiai. Pavyzdžiui, jeigu viso kolektyvo vidurkis už praeitą ketvirtį buvo 2 tūkst. litų, tai šį ketvirtį aš „ant popieriaus“ gaunu 6 tūkst. litų. Jeigu kitą ketvirtį bus mažiau darbų atlikta, vidurkis bus, pvz., 1500 litų, aš gausiu 4500 litų, - aiškino VGAET vadovas. – Kodėl jis svyruoja? Buvo susirinkę daug neatliktų darbų: ir kabelių gedimų, ir atramų atstatymų ir t.t. Daug darbų atlikome ir miestui, ir ne miestui, puošiant miestą Kalėdoms. Vidurkis išaugo maždaug 500 litų, mano atlyginimas automatiškai išaugo pusantro tūkstančio.“

Esą kitiems VGAET vadovams galioja ta pati taisyklė, tik jiems nustatyti kitokie atlyginimų koeficientai.

J. Bartkevičius taip pat tikino dabar uždirbantis mažiau nei per pirmuosius tris šių metų mėnesius. „Mano atlyginimas ketvirčiu vėluoja: jeigu daug darbų buvo IV ketvirtį, mano didesnis atlyginimas bus kitų metų pirmąjį ketvirtį. Nes atlyginimas nustatomas pagal praėjusio ketvirčio vidurkį. Dabar, I ketvirtį, buvo blogesni rezultatai, ir mūsų atlyginimai vėl mažėja“, - reziumavo pašnekovas.

VGAET pateiktais duomenimis, antrą ketvirtį J. Bartkevičius uždirba beveik tiek pat kiek pernai – 6197 Lt. Į pernykštį lygį esą grįžo, ir kitų įmonės vadovų algos.

Primename, kad skolose paskendusius apšvietimo tinklus sostinės valdžia norėtų perduoti į privačias rankas. Ieškoma galimybių pritraukti privatų investuotoją, kuris savo lėšomis atnaujintų apšvietimo sistemą, o mainais į šias investicijas dešimčiai metų ar ilgesniam laikotarpiui taptų apšvietimo tinklų savininku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)