Šiuos mokėjimo planus bus galima rintis papildomai, tačiau visi iki tol buvę planai išlieka.

Ir toliau gyventojai, besinaudojantys dviejų laiko juostų tarifu, už dieną sunaudojamą elektrą mokės 49 ct/kWh, o naktį ir savaitgaliais – 34 ct/kWh.

O tie, kurie naudojasi dviejų laiko juostų tarifu ir maistą gamina elektrine virykle, už dieną sunaudojamą elektrą mokės 45 ct/kWh, o naktį ir savaitgaliais – 32 ct/kWh.

Vienos laiko juostos tarifas gyventojams liks 45 ct/kWh, naudojantiems elektrines virykles – 43 ct/kWh.

Pasirinkusiems „Namų“ planą siūloma per mėnesį taikyti 10 Lt fiksuotą mokestį ir 41 ct/kWh, jei gyventojas turi vienos laiko zonos tarifą, o besinaudojantiems dviejų laiko zonų tarifu fiksuotas mokestis taip pat būtų 10 Lt, dieninis tarifas – 44 ct/kWh, naktinis ir savaitgalio – 32 ct/kWh.

Tuo metu gyventojai, pasirinkę planą „Namai plius“, per mėnesį mokėtų 20 Lt fiksuotą mokestį. Pasirinkę vienos laikos zonos tarifą, mokėtų 39 ct/kWh, o pasirinkę dviejų laiko zonų tarifus naktį ir savaitgaliais mokėtų 30 ct/kWh, dieną – 41 ct/kWh.

Tiesa, kol kas nežinia, kaip keisis elektros kainos verslui.

Bendrovės „Rytų skirstomieji tinklai“ (RST) atstovė ryšiams su visuomene Edita Sirutienė DELFI sakė, kad abiejų skirstomųjų tinklų verslo klientams tarifai vienodės, tačiau neatskleidžiama didės jie, ar mažės.

DELFI primena, kad skirstomųjų tinklų bendrovės RST ir VST turėtų būti sujungtos į vieną, kuri turėtų vadintis LESTO.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją