Trečiadienį Europos Komisija paskelbė, kad svarbiausi Lietuvos energetikos projektai yra tarp ES prioritetų. Pasak ministerijos, tai reiškia, kad Visagino atominės elektrinės, Lietuvos elektros jungčių su Švedija („NordBalt“) ir Lenkija („LitPol Link“), Lietuvos–Lenkijos dujų jungties ir požeminės gamtinių dujų saugyklos Syderiuose projektai galės pretenduoti į ES paramą. Visi šie projektai yra Baltijos energijos rinkos jungčių plano (BEMIP) dalis.

„Komunikate išdėstyti prioritetai – stipri žinia Lietuvai. Turime dokumentą su aiškiai įvardytais tikslais, vienas kurių – panaikinti Baltijos šalių energetinę izoliaciją tiek elektros, tiek dujų sektoriuose. Tai yra tiesioginė parama mūsų energetinės nepriklausomybės siekiams pereiti į Vakarų energetinę erdvę, kur galioja aiškios ir skaidrios rinkos taisyklės, o ne monopolininkų diktatas“ – pranešime cituojamas energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Paramą Lietuvos energetinės nepriklausomybė strategijai šią savaitę pareiškė ir JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

„Jungtinės Valstijos remia Lietuvos naująją energetinės nepriklausomybės strategiją kaip subalansuotą ir sisteminį požiūrį“, - pirmadienį susitikime su Lietuvos užsienio reikalų ministru akcentavo H. Clinton.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją