Šis susitarimas yra Koncesijos sutarties turinį ir jos sudedamąsias dalis nustatantis dokumentas. Susitarimas taip pat apibrėžia pagrindinius principus, pagal kuriuos kartu su regioniniais partneriais bus baigiama rengti Koncesijos sutartis. Koncesijos sutartis bus teikiama tvirtinti Seimui pavasario sesijoje. Kaip skelbia Energetikos ministerija, ši sutartis bus vieša.

„Šiandien mes fiksuojame pusmečio intensyvių derybų rezultatus. Tai yra tarpinis finišas. Sutarta dėl esminių Koncesijos sutarties principų ir nuostatų“, - pareiškė energetikos viceministras Ž.Vaičiūnas.

"Mes labai džiaugiamės šiandien pasirašytu susitarimu dėl pagrindinių Koncesijos sutarties nuostatų. Suprantame Visagino atominės elektrinės projekto svarbą, todėl dėsime visas pastangas, kad Koncesijos sutartis būtų parengta sutartu laiku", – sakė "Hitachi" viceprezidentas M.Hanyu.

Nuo šių metų liepos 14 d., kai strateginiu investuotoju buvo pasirinkta „Hitachi“ kompanija, ne tik sparčiai vyko derybos, tačiau atlikti ir kiti projekto parengiamieji darbai.

Pagal EURATOM sutarties 41 straipsnio reikalavimus Europos Komisijai oficialiai pateiktas pranešimas apie Visagino atominės elektrinės projektą. Kaip projekto inžinierius prie Visagino AE prisijungė didžiausia JAV elektros energetikos infrastruktūros kompanija „Exelon“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją