"Trijų atominių projektų tokiam regionui yra per daug. Kuo realesnis tampa Lietuvos projektas, tuo labiau gerėja Lietuvos derybinės pozicijos tiek dėl Astravo, tiek ir dėl Kaliningrado atominių jėgainių", - BNS sakė politikos ekspertas.

Tai jis kalbėjo netrukus po to, kai Lietuvos Vyriausybė paskelbė atrinkusi Japonijos bendrovę "Hitachi" strateginiu investuotoju į Visagino atominę elektrinę.

Pasak V.Jurkonio, įtikinti baltarusius atsisakyti planuojamos elektrinės Astrave, vos 50 kilometrų nuo Vilniaus, galbūt pavyktų įtraukiant juos į Visagino projektą.

Vytis Jurkonis
"Vienas svarbiausių dalykų yra Lietuvos valdžiai kalbėtis su Baltarusijos puse ir bandyti įtraukti juos į šį projektą, teigiant, kad 100 kilometrų spinduliu dvi atominės elektrinės tikrai ekonomiškai nenaudingos", - sakė V.Jurkonis. Jis atkreipė dėmesį, kad Baltarusijos vadovo kalbos, esą nauja jėgainė suteiktų Baltarusijai tam tikrą nepriklausomybę, yra nepagrįstos, nes elektrinę finansuotų Rusija.
Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)