“2040 metais elektra gali kainuoti septynis reklamuojamus centus, kai bus išmokėtos visos paskolos. O iki to laiko, tai sakau, apie trisdešimt centų“, - diskusijoje Seime penktadienį sakė R. Kuodis pažymėdamas, kad elektros kaina būtų didesnė dėl kapitalo kaštų.

„Beveik dvidešimt centų (kilovatvalandės) savikainoje yra susikę su kapitalo kaina. Visi žinome, kad pagrindiniai atominių kaštai yra kapitalo kaina, o ne branduolinis kuras ar darbo kaina“, - kalbėjo jis. Ekonomistas skaičiuoja, kad palūkanos elektrinės kainą gali išauginti iki 6 mlrd. eurų, nuo dabar skaičiuojama 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų). Visagino atominė elektrinė darbą turėtų pradėti 2020 m.

Tuo tarpu Energetikos ministerijos atstovai DELFI yra teigę, kad į ministerijos skaičiavimus įtraukti ir paskolų kaštai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)