„Iki antradienio 22 valandos įmokos negavome. Mes patvirtiname, kad nuo birželio 29 d. 00.00 valandų visiškai nutraukiame elektros energijos tiekimą į Baltarusiją. Laukiame įmokos artimiausiomis dienomis“, – sakė kompanijos atstovas.

„Inter RAO EES“ birželio 9 d. buvo apribojusi elektros energijos tiekimą į šalį dėl Baltarusijos įsiskolinimų. Tuomet skola siekė 1,5 milijardo Rusijos rublių (129 mln. Lt). Pradžioje planuota visiškai nutraukti elektros tiekimą birželio 22 d., jeigu įsiskolinimai nebus padengti. Tačiau vėliau priimtas sprendimas perkelti terminą į birželio 27-ąją.

Tačiau jau birželio 13 d. elektros tiekimas buvo visiškai atstatytas, o birželio 15 d. „Belenergo“ pervedė pirmąją įmoką už 600 mln. Rusijos rublių siekiantį įsiskolinimą (už kovo mėnesį).

2011 m. pagal sutartį Baltarusija iš Rusijos turėjo gauti 3 mlrd. kilovatvalandžių elektros.

Bendras elektros energijos poreikis Baltarusijoje 2010 metais siekė 37,46 milijardus kilovatvalandžių. Iš „Belenergo“ šaltinių buvo gauta 32,3 mlrd. kilovatvalandžių, o iš baltarusiškų jėgainių – 2,26 mlrd. kilovatvalandžių.

„Inter RAO EES“ yra Rusijos elektros energetikos kompanija, kuri kontroliuoja daugybę elektros jėgainių ir tiekimo tinklų Rusijoje ir užsienyje. Kompanijos valdomų elektrinių bendras pajėgumas siekia apie 28 gigavatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją