"Šiandien įgyvendiname strateginius projektus – elektros jungtis su Europos Sąjungos šalimis, Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą, kurie padės išspręsti Baltijos šalių energetikos izoliaciją. Tačiau kad užtikrintume palankiausią kainą vartotojams, reikia sukurti ir realią konkurenciją", – ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime cituojamas ūkio ministras.

R. Žylius pabrėžė, kad problema nebus išspręsta, jei dujos ir toliau bus perkamos pagal ilgalaikes sutartis, todėl ilgalaikio konkurencingumo požiūriu itin svarbus SGD terminalas.

"2015 m. baigiasi mūsų kontraktas su „Gazprom“, tad jei iki to laiko nebus įgyvendintas ES Trečiasis energetikos paketas ir užtikrintas dujų alternatyvus tiekimas, Lietuva dar mažiausiai dešimt metų bus susieta su monopoliniu tiekėju", – pažymėjo ūkio ministras.

Primename, kad dujų terminalas veiklą Lietuvoje turėtų pradėti nuo 2015 m. sausio 1 d. Numatyta, kad įmonės iš terminalo turės pirkti ketvirtadalį reikalingų dujų. „Achema” šį sprendimą yra apskundusi Europos Komisijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)