Šiuo metu šias paslaugas vykdo tiek pati "Vilniaus energija", tiek namų administravimo bendrovės, tiek pavienių pastatų savininkai. Tačiau šilumininkai nusprendė, kad tvarką laikas keisti.

Šilumininkai reikalauja, kad paslaugų tiekėjas per pastaruosius trejus metus būtų sudaręs "šilumos punktų įrenginių ir šildymo bei karšto vandens sistemų priežiūros paslaugų sutarčių, kuriose prižiūrima ne mažiau kaip 500 vnt. pastatų".

Daugumai bendrovių, kurios dabar prižiūri šilumos punktus, lieka tik pasvajoti apie tokį namų skaičių, kaip 500.

Tokį „Vilniaus energijos" elgesį Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) apskundęs sostinės tarybos narys Arūnas Štaras „Vilniaus dienai" teigė, esą konkurso sąlygos surašytos taip, kad jame dalyvauti gali tik dvi įmonės. Pirmoji – pati „Vilniaus energija", kuri iš savęs paslaugų pirkti turbūt neketina. Antroji – „City Service".

Už šį viešojo pirkimo konkursą atsakingas „Vilniaus energijos" pirkimo vadybininkas Gintaras Petručionis teigė negalįs pasakyti, kiek įmonių panoro rūpintis sostinės šilumos punktais. „Teikiame informaciją apie rezultatus, bet ne apie eigą. Pasiūlymų dar nebuvo pateikta", – kalbėjo G.Petručionis. Pasak jo, iki vasario 3 d. įmonėms reikėjo pateikti paraiškas, bet ne konkrečius pasiūlymus. Kiek paraiškų gauta – pašnekovas taip pat neatskleidė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją