Kol naftos kainos siekia maždaug 110 dolerių (294 litai) už barelį ir išlieka istoriškai aukšto lygio, ataskaitoje perspėjama, jog augančio poreikio ir ribotų išteklių kombinacija gali turėti svarbių pasekmių, rašo „The Telegraph“.

„Mūsų prognozės dėl mažo tolesnio pasaulio naftos gamybos augimo skelbiamos beveik dvigubai artimiausiu dešimtmečiu išaugsiančių realių naftos kainų sąskaita“, - reziumuoja ataskaitos autoriai.

„Tai dar neištirta pasaulio ekonomikos teritorija, kurioje tokios kainos dar niekada neišsilaikė daugiau kaip kelis mėnesius“.

Pasak jų, tyrimas rodo, kad energija sudaro iki 50 proc. viso BVP. Tai reiškia, jog „sumažėjusio naftos gavybos augimo pasekmės BVP gali būti labai didelės“.

2012 metų pradžioje naftos žaliavos kaina šoktelėjo iki 120 dolerių (321 lito) už barelį, bet vakar ji siekė maždaug 110 dolerių. Tai buvo mažiausia kaina nuo sausio, bet vis dar labai aukšta, vertinant pagal istorinius standartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)