„Europos Komisijos teigiama nuomonė patvirtina Visagino atominės elektrinės projekto gerą parengimo lygį. Tai suteikia mums galimybę tartis dėl finansavimo palankiomis sąlygomis. Iš Europos Komisijos ką tik gavome patvirtinimą dėl derybų bei kvietimą pradėti konsultacijas dėl Euratom paskolos“, - sakė Rimantas Vaitkus, „Visagino atominė elektrinė“ generalinis direktorius. Pasak jo, susitikimus su EK atstovais planuojama organizuoti artimiausiu metu.

Visagino atominės elektrinės projektą įgyvendinsiančios bendrovės planuojama akcininkų struktūra: Hitachi (Japonija) – 20 proc., EestiEnergia (Estija) – 22 proc., Latvenergo (Latvija) – 20 proc., ir VAE (Lietuva) – likusi 38 proc. akcijų dalis.

Planuojama, kad Lietuvos dalis Visagino AE projekte bus finansuojama iš bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ lėšų bei skolintų lėšų iš Japonijos ir JAV eksporto kreditų agentūrų bei ES finansavimo instrumentų, tokių kaip Euratomas bei Europos investicijų banko paskolos.

Visagino atominėje elektrinėje bus statomas pažangusis verdančio vandens reaktorius (ABWR), kurio grynasis galingumas – 1350 MW. Numatoma statybos pradžia – 2015 m. Planuojama komercinės veiklos pradžia – 2020–2022 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)