Bendrovė „Vilniaus vandenys“ buvo prašiusi kainą didinti 50 proc. iki 6,33 Lt ir tvirtino, kad neatsižvelgus į jos prašymą nebus lėšų suplanuotiems investiciniams projektams.

Penktadienį vyksiančio posėdžio pažymoje rašoma, kad kur kas mažesnis vandens brangimas siūlomas dėl to, kad VKEKK specialistai nesutiko su bendrovės nurodytomis būsimomis sąnaudomis, tačiau kainą gyventojams vis dėlto didins planuojamos įmonės investicijos.

Dėl galutinės vandens kainos penktadienio posėdyje turėtų apsispręsti VKEKK nariai. Komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė anksčiau yra prognozavusi, kad „Vilniaus vandenų“ kainų turėtų didėti ne daugiau 20 proc.

Vėliau VKEKK patvirtintoms kainoms dar turi pritarti savivaldybės taryba, kuri ir priims galutinį sprendimą.

DELFI primena, kad pirmą sykį vandens kainą didinti „Vilniaus vandenys“ paprašė pavasarį, tačiau diskusijas dėl kainodaros pertraukė kilęs korupcijos skandalas, iš postų išvertęs įmonės vadovybę.

„Vilniaus vandenų“ viešuosius pirkimus patikrinusi Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nustatė, kad per pastaruosius dvejus metus bendrovė išleido įtartinomis aplinkybėmis išleido 104,6 mln.Lt.

VPT pažymoje nurodoma, kad pernai „Vilniaus vandenys” didžiąją dalį viešųjų pirkimų – 24 iš 31 – vykdė pažeisdami Viešųjų pirkimų įstatymą. Dar įspūdingesnė 2008 m. statistika: VPT patikrino 136-is viešuosius pirkimus, 121-as įvykdytas su pažeidimais.

Iki 2014 metų įmonė planuoja 246 mln. Lt investicijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją