Opozicijos iniciatyva pateiktą siūlymą reaguoti į VPT išvadas ir nutraukti 121,73 mln. litų vertės mokyklų bei darželių priežiūros ir šilumos tiekimo sutartį miesto taryba trečiadienį atmetė. Už sutarties nutraukimą pasisakė 16 tarybos nariai, prieš - 21, susilaikė 11.

Pristatydamas sprendimo projektą, opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos atstovas Bronius Cicėnas teigė, kad sutartimi su „City Service“ turėtų susidomėti ir teisėsauga.
Pasak jo, reikia atsižvelgti ne tik į VPT išvadas, bet ir į tai, kad savivaldybė už mokyklų ir darželių šildymą su „City Service“ atsiskaito ne pagal skaitiklių parodymus, o pagal maksimalias normas, nustatytas daugiabučiams. Tuo tarpu „City Service“ su šilumos tiekėja „Vilniaus energija“ esą atsiskaito pagal šilumos skaitiklių parodymus. B. Cicėno manymu, tokiu būdu miestas gerokai permoka už švietimo ir ugdymo įstaigų šildymą.

Opozicijos iniciatyvą palaikė ir dalis valdančiųjų – už sutarties nutraukimą pasisakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Replikuodamas opozicijai, savivaldybės Teisės departamento vadovas Egidijus Vilkickas teigė, kad savivaldybei jau kaupiasi teisminiai ieškiniai dėl vienašališkai nutrauktų sutarčių. Pasak jo, tokie veiksmai miestui gali kainuoti dešimtis milijonų litų. Savivaldybės teisininkų vadovas taip pat pažymėjo, kad prokurorai jokio kriminalo atsiskaitymo už švietimo įstaigų šildymą sistemoje nerado ir ikiteisminio tyrimo nepradėjo.
Pasak E. Vilkicko, VPT „tik siūlo, rekomenduoja, pateikia savo nuomonę“, o visi galimi nuostoliai dėl sutarties nutraukimo tektų Vilniaus miesto savivaldybei. Be to, anot teisininkų vadovo, savivaldybė neturi jokio teisinio pagrindo nutraukti sutartį su „City Service“. Esą tai gali padaryti arba prokurorai, arba pati VPT.

Meras Artūras Zuokas pasiūlė atmesti siūlymą nutraukti sutartį. Užuot priėmus tokį sprendimą, meras pasiūlė kreiptis į VPT, kad ši tarnyba per teismą siektų sutarties nutraukimo ir pati už tai prisiimtų atsakomybę. Jis taip pat pasiūlė sudaryti darbo grupę, kuri aiškintųsi, ar sutartis miestui yra naudinga.

Tarybos sprendimu, būtent toks sprendimas ir buvo priimtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją