Šiuo ieškiniu „Vilniaus vandenys“ praneša reagavę į viešoje erdvėje skleidžiamas „tikrovės neatitinkančias bei bendrovės reputaciją pažeidžiančias žinias apie įmonės veiklą“.

„Vilniaus vandenų“ vadovybę jau kuris laikas stebina VPT direktoriaus Ž. Plytniko vieši pareiškimai apie tariamus pažeidimus vykdant Vilniaus dumblo apdorojimo įrenginių statybą, vykdomus viešuosius pirkimus. 2010 liepos mėnesį netgi buvo teigiama esą bendrovėje vyko milijardinė afera – pagrindimų šiam teiginiui, kaip ir visiems kitiems, iki šiol nėra. Šio puolimo rezultatas – įmonės darbuotojams dėl nuolatinių tikrinimų trukdoma normaliai dirbti, stringa Vilniaus miestui svarbių projektų įgyvendinimas, o tuo tarpu Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus iniciatyva pradėti ikiteisminiai tyrimai nutraukiami, įvertinus, kad nėra padaryta nusikalstamų veikų“, – rašoma įmonės pranešime.

Ž.Plytnikas: dėl pastabų nesikreipė

Tuo metu Ž. Plytnikas sako neturįs, ką komentuoti šiuo klausimu ir tvirtina, kad jo vadovaujama tarnyba remiasi atliktų tyrimų rezultatais.

„Mes tikriname faktus, randame pažeidimus ir remdamiesi tyrimų rezultatais kreipiamės į prokuratūras ir visas kitas institucijas. Mes tikrinome jų 2010 m. viešuosius pirkimus ir radome pažeidimų, kažkodėl „Vilniaus vandenys“ nesikreipė dėl mūsų pateiktų pastabų ir pastebėjimų (dėl viešųjų pirkimų – DELFI)“, – teigė jis.

Ūkio ministerija pranešė, kad remdamasi išorės patikros ataskaita VPT įvertino, kad bendrovė „Vilniaus vandenys“ 184 milijonų litų vertės Vilniaus dumblo apdorojimo įrenginių statybą vykdo pažeisdama įstatymus. Ūkio ministerija informuoja, kad ikiteisminis tyrimas dėl bendrovės „Vilniaus vandenys“ yra nenutrauktas ir primena apie sisteminius ir masinius pažeidimus, kuriuos, tikrindama bendrovę aptiko VPT. Šių metų vasario pradžioje VPT dėl Vilniaus dumblo apdorojimo įrenginių statybos projekto kreipėsi į prokuratūrą, kur buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ūkio ministras: tai socialdemokratų rinkimų triukas

„Faktas, jog bendrovė „Vilniaus vandenys“ teismui apskundė Ūkio ministerijai pavaldžios Viešųjų pirkimų tarnybos vadovą asmeniškai yra ne kas kita, kaip puolimas prieš mane, kaip ūkio ministrą. Tai – eilinis socialdemokratų, kurie valdo „Vilniaus vandenis“ priešrinkiminis triukas“, – pranešime spaudai teigia konservatorių-krikdemų delaguotas ūkio ministras Dainius Kreivys.

Teigiama, kad peržiūrėdama ir tikrindama visiems vilniečiams gyvybiškai svarbios įmonės vykdomus viešuosius pirkimus, Ūkio ministerija siekė efektyvinti ir skaidrinti, o ne trukdyti bendrovės darbą. Ūkio ministerija tikina siekianti užtikrinti vilniečiams teisingą vandens tarifą.

„Už tai, kad „Vilniaus vandenys“ neteisingai eikvoja valstybines lėšas, gyventojai turės sumokėti dvigubai – už vandens kainą didinančias investicijas į vandens ūkį ir už teisines paslaugas, kovojant prieš valstybės tarnautoją, atliekantį savo pareigas“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

DELFI primena, kad „Vilniaus vandenys“ vandenį tiekia Vilniaus miesto, Šalčininkų, Švenčionių bei Vilniaus rajonams.

Nuo 2010 metų liepos mėnesio 07 dienos bendrovei vadovauja generalinis direktorius Valentinas Miltienis. Jis į šias pareigas atėjo po to, kai iš vadovaujančių postų pasitraukė į korupcijos skandalą įsivėlę tuometiniai vadovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją