Tai DELFI patvirtino pats naujasis direktorius, kuris minėtame posėdyje išrinktas ir valdybos pirmininku.

„Tokia iniciatyva išėjo iš Stebėtojų tarybos. De jure aš ja dabar einu šias pareigas, o de facto jas pradėsiu eiti tada, kai buvęs generalinis direktorius pasveiks ir atvyks į darbą. Tada jis bus atleistas“, – sakė V. Savickas.

Bendrovės Stebėtojų tarybos pirmininkas Vidas Urbonavičius DELFI sakė, kad jų netenkino nuostolinga įmonės veikla.

„Motyvų buvo labai daug, visų pirma, nuostolinga „Vilniaus vandenų“ veikla. Nebuvo aiškaus plano, kaip mažinti nuostolius, kai paprašėme veiklos ataskaitos, ji nebuvo pateikta, o direktorius galiausiai susirgo“, - teigė jis.

Anot V. Urbonavičiaus, vadovą pakeisti buvo apsispręsta jau lapkričio mėnesį, tačiau socialdemokratų atstovai kreipėsi į teismą, o šis dėl to, kad nebuvo išlaikytas reikiamas terminas, sprendimą panaikino.

„Taigi šis sprendimas buvo pakartotas dar kartą“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai priklausantis pašnekovas.

Valdybos posėdyje dalyvavo penki nariai iš septynių.

Šiuo metu V. Miltienis oficialiai serga ir į darbą turėtų grįžti pirmadienį.

DELFI primena, kad šią savaitę susirinkusi valdyba nusprendė valdybos pirmininko pareigose socialdemokratą Vytautą Milėną pakeisti TS-LKD priklausančia mero patarėja Aurelija Jakaitiene.

V. Milėnas penktadienį DELFI tvirtino, kad valdybos sprendimas yra neteisėtas.

„Jeigu valdyba buvo susirinkusi, tai ji yra neteisėta ir sprendimas bus kitoks. Aš buvau paskelbęs posėdį kovo 17 d., o jo niekas negali sušaukti be valdybos pirmininko, tai yra neteisėtas veiksmas. Tiesą pasakius, tai yra kažkoks konservatorių triukas“, – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Tuo metu tiek V. Urbonavičius, tiek V. Savickas tvirtina, kad valdyba susirinko teisėtai.

„Aš esu įsitikinęs, kad valdybos posėdis buvo sušauktas ir vyko teisėtai“, – sakė V. Savickas.

Praėjusią savaitę „Vilniaus vandenys“ kreipėsi į teismą dėl esą juos šmeižiančio Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko, kuris nuolat kalba apie viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimus šioje bendrove.

V. Miltienis „Vilniaus vandenų“ generaliniu direktoriumi tapo po to, kai dėl galimo kyšininkavimo ankstesnius vadovus sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją