Valstybinė kainų ir energetikos komisijos sprendimu už šias sąnaudas vieneriems metams yra nustatyta 1,61 ct (be PVM arba 1,75 su PVM) už kilovatvalandę (kWh) kompensacija šilumos tiekėjui.

Jeigu kompensacija būtų paskirstyta vieneriems metams, šilumos kaina atitinkamai būtų 23,65 ct/kWh (kai šilumos punktas priklauso vartotojui) arba 25,67 ct/kWh (kai šilumos punktas priklauso šilumos tiekėjui), skaičiuoja Vilniaus savivaldybė.

Antradienį su „Vilniaus energijos“ prezidentu Linu Samuoliu susitikęs Vilniaus meras Raimundas Alekna siūlė mokėjimą išdėstyti per dvejus metus.

„Siekiame, kad šilumos kaina vilniečiams nedidėtų, kiek tai yra įmanoma, atsižvelgiant į didėjančias išlaidas visame pasaulyje brangstančiam kurui. Todėl deramės, kad susidariusi skola būtų paskirstyta dvejiems metams, o ne vieneriems, kaip siūlo Valstybinė kainų ir energetikos komisija, – taip bent šiek tiek sumažės našta gyventojams“, - savivaldybės pranešime cituojamas R. Alekna.

Tokiu atveju, išdėstant kompensaciją dvejiems metams, gyventojams šilumos kaina, įskaitant pridėtinės vertės mokestį, būtų 22,78 ct/kWh (kai šilumos punktas priklauso vartotojui) arba 24,79 ct/kWh (kai šilumos punktas priklauso šilumos tiekėjui).

Vilniečiai vis dar moka po 1,34 ct (be PVM arba 1,46 su PVM) kompensaciją už faktines sąnaudas, kai 2008-2009 metais nebuvo didinama šilumos kaina.

Gruodį vilniečiai už šildymą mokėjo vidutiniškai po beveik 23 ct už kWh (su PVM).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją