Spalio 16 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius atšaukė spalio 12 d. įsakymą dėl šildymo sezono paskelbimo ir nurodė, kad šildymo įjungimą organizuoja pastato valdytojas individualiai, „atsižvelgdamas į vartotojų poreikį”.

Kiek gyventojų jau šildosi „Vilniaus energija“ nežino

Įsigaliojus spalio 12 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymui, daugiabučiai namai pradėjo įsijunginėti šildymą. Tačiau, kiek tiksliai namų šiuo metu jau šildosi, „Vilniaus energija“ negali pasakyti.

Kaip teigė įmonės atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, „Vilniaus energija“ šildymo gyventojams neįjungia, todėl pasakyti daugiabučių sostinėje skaičių, kuriuos pasiekia šiluma kol kas negalima.

„Technologiškai pradėti ir pabaigti šildymą sąlygos yra bet kuriuo metų laiku. Jei gyventojai pageidauja, jie gali pradėti šildymo sezoną bet kada. Kai apie sezono pradžią paskelbia savivaldybė, tai reiškia, kad nuo tos dienos mokamos kompensacijos“, - aiškino N. Mikalajūnas.

Pasak jo, šildymo pradžią nusprendžia bendrija arba namo administratorius: „Mes esame atsakingi už šilumos tiekimą iki namo ir ties namo išorine siena mūsų atsakomybė baigiasi“.

N. Mikalajūnas komentavo, kad apie tai, kad kai kurie namai jau šildosi galima numanyti pažiūrėjus į „Vilniaus energijos“ apkrovimą: „Bet ta šilumos gamyba tikrai nėra įjungta pilnu pajėgumu“.

„Vilniaus energijos“ atstovas teigė, kad namų administratoriai ir bendrijos, prieš nuspręsdami įjungti šildymą, neturi įmonės informuoti: „Jie įjungia šildymą ir tada pasako, kad jau šildosi“.

„Mano būstas LT“ įjungė šildymą jau daugelyje savo namų

UAB „Mano būstas LT“ komunikacijos vadovas Vilius Mackonis DELFI teigė, kad įmonės grupės bendrovės administruojamuose daugiabučiuose šildymas buvo pradėtas įjunginėti antradienį, spalio 16 d.

„12 dieną buvo išleistas įsakymas, kad pradedamas šildymo sezonas, o užvakar (spalio 16 d. - DELFI) atšaukė tą įsakymą, kai pamatė, kad savaitgalį laukia saulė“, - teigė jis.

V. Mackonis teigė, kad Vilniuje beveik visur yra automatizuoti šilumos punktai: „Esmė yra ta, kad jei yra šiltesnis oras, tas punktas visiškai neteikia šilumos. Yra davikliai, kurie paskaičiuoja ir nešildo patalpų arba naktimis jas šildo minimaliai“.

Pasiteiravus, ar gyventojai, norintys dar pagyventi be šildymo, gali jo atsisakyti, „Mano būstas LT“ atstovas teigė, kad išjungti šildymą galima, jei to pageidauja didžioji dalis gyventojų. „Jei name atsirastų žmonių, kurie norėtų šildytis, nes gyvena su mažais vaikais, tai gali būti namų administratoriams problemų“, - pridėjo V. Mackonis. Pagal higienos sąlygas yra reikalaujama, kad butuose būtų palaikoma 18 laipsnių šiluma.

„Mano būstas LT“ atstovas sakė, kad šildymo nespėta įjungti Antakalnyje, Naujamiestyje, dalyje Žirmūnų.

„Jei gyventojai nori, kad būtų išjungtas šildymas, reikia surinkti 50 proc. gyventojų parašų ir kreiptis į namo administratorių“, - sakė įmonės atstovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)